2009. szeptember 11., péntek

A barnaruhás hölgy


Létezik egy hely Nortfolk-ban (Angliában), ahol egy ősi kastélyban, 1885 óta rendszeresen láttak egy kísértetet felbukkanni. Őt „Lady Dorothy”-nak nevezték el. A névadás onnan ered, hogy valóban élt ezen a helyen egy Dorothy, akinek a kedvenc ruhája aranyszállal átszőtt barna selyembrokát volt. Mivel a kísértet is ebben a ruhában szokott megjelenni, a helyiek feltételezik, hogy a hölgy valóban Dorothy.

Amíg az asszony élt súlyos megaláztatásoknak volt kitéve. A férje családjával kellett együtt laknia, akik folyton bántották alacsonyabb nemesi rangja miatt. A legenda szerint, a hölgy sosem volt boldog, és ezért halála után még most is komoran járja szelleme a folyosókat, ahol hajdan annyit szenvedett.

A barnaruhás hölgyet gyakran látták felbukkanni. Egy ízben még IV. György (még fiatal korában) is személyesen találkozott Lady Dorothy szellemével.

A jelenést többször próbálták elüldözni, mindhiába. Az asszony szelleme még a mai napon is ott bolyong a házban. Van egy híres fotó (itt is látható), amely róla készült. (Erről a képről még a legateistább tudósok, sem tudták bizonyítani, hogy hamis lenne.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése